Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Promiňte pánové diskutéři, ale občas je vhodné si vzpomenout i na Karla Marxe. Tomu kdysi uniklo zhruba toto: Platit se musí tolik, aby zaměstnanec neutekl (ke konkurenci).

Mimochodem - a je to zákonitá vazba - všimli jste si, že s klesající mírou nezaměstnanosti se zvedá průměrná mzda?

1 0
možnosti
KJ

Zdravím Vás, to samozřejmě pravda je a platí to všude a vždy, i v Německu.Ono to stejně není tak, že když má zaměstnanec víc, tak je automaticky a dlouhodobě spokojený.Opak je pravdou.Znám hodně lidí, co brali za dělnickou profesi před 60tKč hrubého a stejně byli po čase nespokojeni.S Německem se srovnávat není úplně vhodné.Co mne ale opravdu štve, tak to jsou prosperující firmy, které platí třeba 16 000 Kč hrubého.To je opravdu málo.Každý kdo opravdu pracuje, tak by měl mít určitě přes 20 000Kč hrubého.Sám firmu mám a vím, že i to je někdy hodně těžké, resp.v začátcích to těžké bylo určitě.Zaběhnutá prosperující firma by ale méně platit neměla.

0 0
možnosti
AK

Kdyby prisel nejlepsi nemecky ekonom do Prahy a mel zvednout ceske platy. Co myslite, ze by udelal jako prvni? Zrusil by nas vychodoevropsky styl rizeni a nastaveni statu. Zbytek by byla brnkacka:)

0 0
možnosti
KJ

Tak to máte pravdu.Ale úplně jednoduché by to taky nebylo.Chybí kvalitní podpora podnikatelů.Kdo začíná v průmyslu, tak nemá nárok na nic, žádné dotace, podpora, nic.Dotace jsou nastaveny tak, že jste třeba zaběhnutý kovošrot a s historií a můžete je čerpat, nebo třeba firmy jako Agrofert, které je nepotřebují.Dokud doopravdy nepodpoříme mladé podnikatele s rozumnými projekty, tak budeme tak kde jsme.Ani špatně, ani extra dobře.

0 0
možnosti
JR

J67a96r76a 37R18a70n58k

8. 2. 2017 0:08

Ztratili jste 40 let za komunismu, to se pak tezko dohani.

1 0
možnosti
KJ

Dohání se to těžko.Ale teď máme ale vhodné přechodné období.Platy nejsou extra vysoké a je nutné opravdu intenzivně podpořit perspektivní začínající podnikatele hlavně v průmyslu.Až se platy zvednou o nějakých 30%, tak už nikdo podnikat v průmysl nezačne.Ono je opravdu těžké vymyslet takový systém výroby a zároveň výrobek, který bude konkurenceschopný a zároveň dokážete na výplaty vydělat.To opravdu není lehký.Není to v podstatě tak, že normální plat je 3000EUR a kdo platí míň, tak je to vykořisťování.Vysoké platy můžete nabídnout opravdu jen díky vysoce automatizované moderní výrobě.To vyžaduje opravdu roky a roky budování firmy, investování, odříkávání.A začít po válce nebylo tak složité jako dnes.Konkurence je krutá, cena za výrobky nízká.

0 0
možnosti
JZ

Němečtí podnikatelé mají asi vztah k vlastní zemi, ale mnohem silnější je vztah ke svému bankovnímu účtu. Jinak by 2/3 práce nezadávali v zahraničí.

Pár firem jsem v Německu viděl, ale špičkové technologie jsem ani nezahlédl. Co jsem však pocítil všude, je kvalita řízení, kdy všichni ve firmě vědí, co a proč mají dělat. V tomto zaostáváme docela dost.

Další věc je, že na světovém trhu se lépe prodává výrobek "Made in Germany" než "Made in Czech Rep.", pokud to tedy není zrovna pivo.

Velmi problematická je naše legislativa. Nevím, jak je v Německu, ale velmi pravděpodobně se tam nemění zákony týkající se podnikání několikrát do roka. O byrokracii ani nemluvě.

Těch důvodů je samozřejmě mnohem více, některé jsou i v příspěvcích níže. Ale nemůžeme čekat, že přijde někdo, kdo nám pomůže, kdo problémy za nás vyřeší. Chtějí-li odbory mít lepší pozici, musí si ji vydobýt. Chceme-li lepší podnikatelské prostředí, musíme si zvolit lepší politickou reprezentaci (neptejte se mne, kdo by to měl být - nevím). Taky bychom se k sobě měli chovat slušněji a seriózněji.

Tak hodně úspěchů.

1 0
možnosti
JR

J23a87r67a 71R73a68n25k

8. 2. 2017 0:10

Ono i s pivem uz je to jine, temer vsechny zeme na Zapade maji stovky novych pivovaru, zkuste se podivat na net - microbreweries, ziji ve meste 300.000 obyv. a je zde kazdym rokem na 20 novych pivovaru, casto maji hned v dome pub a jsou oblibene a plne.

0 0
možnosti
PH

A jak chcete vysvětlit trojnásobný plat prodavaček v obchodě? Tuhle práce my a Čína nedotujeme...

0 0
možnosti
KJ

Já to nechci 100% paušalizovat, ale díky velmi výkonnému průmyslu si mohou dovolit i vysoké mzdy ve službách.Resp.cenovou hladinu mezd určil průmysl, služby se musely přizpůsobit.U nás to funguje stejně.

1 0
možnosti
PK

K tomu Škoda auto, které také není české. Pan prezident říká, že i v této úspěšné fabrice je mzda na úrovni německé minimální.

0 0
možnosti
KJ

Škoda Auto není 100% česká, to je jasné.Uvedl jsem ji jak příklad firmy, která špičkově vybavená je.Mohla by tedy teoreticky nabízet německé platy.Jednoduše jen využívá cenové hladiny, za kterou zaměstnance sežene a jsou za tu mzdu ochotni pracovat.

1 0
možnosti
VV

Nelze srovnavat ceske a nemecke hospodarstvi. Musite jit ke korenu problemu. Benesovy dekrety a znarodneni byly prvnim hrebickem do rakve. Dokonale zniceni lehkeho prumaslu a sluzeb spolu s neschopnymi kadry na vedoucich mistech dilo zkazy dokonaly.

Nemecko ma velmi rozmanitou strukturu prumyslu i sluzeb. Jsou tu obrovske nadnarodni koncerny na jedne strane, na druhe strane minifirmy, kde majitel je deveckou pro vse. A toto funguje bezvadne uz od roku 1948, kdy tehdejsi minister Ludwig Erhard zreformoval celou nemeckou ekonomiku.

V Ceske republice se nikdo takovy nenasel a jak dopadly pokusy soudruhu z prognostickeho ustavu vidime dosdnes.

Dalsi problem je, ze odbory, to je v Cechach primo sproste slovo. V Nemecku jsou naopak velmi silne a kazdorocni tvrda vyjednavani o tarifech najdou vzdy rozumny kompromis odpovidajici rustu vyroby i cen.

A neposlednim dulezitym faktorem jsou rozdilne povahy obou narodu. V Nemecku nikdo nekoupi ci nezalozi firmu za ucelem vytunelovani.

3 0
možnosti
PK

Možná víc než ty neschopné kádry na úrovni podniků byla totální změna orientace země na východ.

1 0
možnosti
JV

Přesně jste to popsal. Chytré hlavy byly vyhnání, zbytek vzal roha a tak je v čr ponk pro západ.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS